Gehaktcupcakes

IMG_9594.JPG

Ik heb dit recept van Pinterest. Het zag er zo lekker en aantrekkelijk uit dat ik het wel moest proberen, en erg moeilijk is het ook niet. In de eerste instantie dacht ik van hmm lekker hapje voor tussendoor, maar het is prima te doen voor het avondeten, 2 cupcakes en je zit goed vol. De kids zullen het ook heerlijk vinden.

Basisbenodigdheden voor 8 cupcakes: 500 gram gehakt, 1 ei, uien, knoflook, zwarte peper, eigenlijk alle kruiden die je ook gebruikt als je een gehaktbal zou maken.. Dus wees lekker creatief! Voor de topping: Een Spuitzak, Aardappelpurree (vers gepureerd met melk/cremefraiche, gezouten roomboter of gewoon uit een pakje..het mag allemaal) en spekjes.

Verwam de oven voor op 175 graden.Let’s start! Meng je gehakt met de kruiden die je lekker vindt. Breng het geheel goed op smaak. Smeer de cupcake ovenschaal in met een beetje olijfolie (een heel klein beetje, want het gehakt heeft van zichzelf al veel vet) verdeel nu het gehakt in de ovenschaal. Zorg ervoor dat je het gehakt goed aandrukt zodat het een stevige “cupcake” wordt.

Om de cupcake wat extra smaak te geven had ik een marinade sausje gemaakt met chilisaus en ketjap. Dit sausje strijk je met een kwastje over de cupcakes. Nu kunnen ze de oven in en zijn ze binnen ongeveer 30 minuten klaar.

In de tussentijd kan je alvast de spekjes droog bakken. Voor de topping, heb je een spuitzak nodig en een romige aardappelpurree wat in ieder geval makkelijk door het spuitmondje gaat. Ik maak mijn aardappelpurree met melk, gezouten roomboter en een klein beetje nootmuskaat. Spuit mooie ronde toefjes aardappelpurree op je cupcakes, net zoals je met de icing op een gewone cupcake zou doen. Tot slot gooi je wat spekjes on top! Jummie!

Tip!: Serveer op een bedje van zuurkool!

XO Carolyne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s