DIE-ETEN of je lifestyle changen?

IMG_9858.PNG
Het is soms zo vermoeiend allemaal. De eeuwige struggle met alle lekkernijen en toch nog gezond, fit en slank willen zijn. Ik heb al zoveel dingen geprobeerd; shakes, afslankpillen, kuurtjes.. maar uiteindelijk word ik er toch doodongelukkig van, want ik ben een lekkerbekkie. Daarom denk ik ook dat het hele dieetgebeuren voor mij niet gaat werken. Ik heb een alternatief gevonden waarvan ik vermoed dat het veel beter zal werken, en nog belangrijker: een alternatief wat op langer termijn de beste resultaten levert. Een paar dagen geleden hebben een paar vriendinnen van mij het initiatief genomen om een FB-groep aan te maken genaamd: Healthy Food Choices (HFC). In deze groep delen mensen hun gezonde tips & trics omtrent eten. Elke ochtend, middag en avond zie je fotos van gezonde en lekkere maaltijden voorbij komen.

IMG_9789.JPG
Op het begin -en ik ben hier heel eerlijk over- voelde ik me geïntimideerd door deze pagina! Allemaal gezonde mensen, gezond eten, mensen op een missie… En ik zat op dat moment met een groot bord friet en een overdreven grote hamburger op me schoot #schaamtzich.

Ik dacht misschien is het verstandig als ik een stille volger ben en zelf niks post. Maar waarom dan niet, jij houd toch juist van eten Carolyne? Nou, ik zeg het jullie eerlijk:

” Ik ben geen gezonde eter, ik eet en ik zondig!”

Ik houd van bakken, braden, frituren het liefst eet ik altijd  warm van mijn ontbijt tot aan mijn avondeten. Maar even weer terug naar de HFC pagina. Op een gegeven moment werd het steeds gezelliger op de pagina, steeds meer mensen posten foto’s en geven tips. En opeens ging er een knopje bij mij om. Het gaat hier gewoon om het veranderen van je lifestyle: gezonder eten moet een gewenning worden!

IMG_9850.JPG

Vandaag is mijn tweede dag waarbij ik bewust gezondere voedingskeuzes maak. Ik moet toegeven dat ik me nu al wat lekkerder in me vel voel. Diëten heeft voor mij helemaal geen nut, ik ga voor de op langere termijn oplossing! Een grote shoutout naar HealthyFoodChoices! Wellicht zullen er nu ook zo nu en dan gezonde recepten op de SWTSVRNSS pagina voorbij komen. Yeah!

“Samen sta je veel sterker dan alleen, Let’s do it!”

XO Carolyne

Advertisements

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s