Love, live life, proceed & progress

Het leven heeft zijn pieken en dalen die worden gevormd door verschillende oorzaken (personen, situaties, gebeurtenissen). Liefde, crisis, een nieuwe baan, dit zijn allemaal dingen/veranderingen die wij meemaken. Het leven overkomt ons. Het is geen uitgestippeld patroon waarin al je verwachtingen uit zullen komen. Het leven bestaat uit een stroom van veranderingen.

Change is inevitable, so why hold on to what you have to let go of?

-Jhene Aiko-

Als ik jou de vraag stel: Waarom zou je blijven hangen in een negatieve situatie die je niet kunt veranderen? Wat voor antwoord zou je mij dan geven? Carolyne, je denkt er te gemakkelijk over? Ik ben een voorstander van vergeven, het niet vergeten, maar het een plek geven en verder gaan met je leven. In elke situatie die je overkomt, heeft men vaak de neiging om te zoeken naar een reden, een persoon om te beschuldigen, in ieder geval iets wat de verwerking hiervan kan verlichten. Sommige dingen die je overkomen in het leven zijn zo moeilijk te bevatten, en op het moment dat je driftig naar verklaringen gaat zoeken, raak je gefrustreerd als er helemaal geen logische verklaring is. Mijn persoonlijke manier van coping (omgangsstrategie) en uitgangspunt is dan ook:

” Het is gebeurd, things happen all the time!” Probeer een situatie die je niet kunt veranderen een plek te geven (neem hier vooral de tijd voor) en ga verder met het leven wat jou gegund is, verspil jouw leven niet aan wrok, verdriet en pijn maar voedt jouw leven met vergiffenis, loslaten en liefde.

Heel misschien kom ik bij sommigen van jullie nu over als een monnik maar, ik probeer op deze manier te leven en het heeft tot nu toe gewerkt. Zelfs in de meest pietlullige situaties. Je kan je wel blijven focussen op het negatieve wat je is overkomen, maar wat doet dat met je? Wordt je er beter van? Geeft het je een fijn gevoel? Nee, mij in ieder geval niet. Filter uit het negatieve wat je is overkomen het positieve, neem dat mee in je verdere levensreis en geef het afval een plek in je verleden. Afvalstoffen hebben wij niet nodig, erger nog het maakt je ziek, ons lichaam stoot het af…

Maar wat mijn lichaam zeer zeker niet afstoot zijn deze overheerlijke gehakt cupcakes met een smeuïge aardappelpuree topping. Het recept komt in de loop van de week online!

XO Carolyne

IMG_9594

 

 

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s