Where’s the food!?

IMG_9511-0.JPG

Het maakt niet uit wat er op de planning staat; werken, studeren, winkelen, een verjaardag, bruiloft, bowlen, meidenavond…Jongens, voorgaande is allemaal bijzaak. Let’s get to the point;

“Where’s the food!?”

 Ik heb mezelf een tijdje bewust zitten observeren, en ben tot de ontdekking gekomen dat zolang er geen eten bij komt kijken.. ik (bijna) alles meteen minder interessant of leuk vind. Vooral tijdens de periodes dat ik een poging deed om af te vallen met shakes. Ik had nergens meer echt zin in.. Naar de Bios? Ja leuk hoor (vol sarcasme) zit je daar met een droge houten mond zonder wat lekkers te drinken, popcorn of apenkoppendrop. Een verjaardag? Ja haha en dan al het lekkers zo aan me voorbij laten gaan? Laat mij dan maar lekker thuis, vroeg naar bed (het liefst meteen na het werk, zodat het snel morgen is).

Ook als ik bezoek krijg is het eerste waar ik aan denk: Wat ga ik mijn gasten voorschotelen? Ookal is het een klein knabbeltje tijdens een babbeltje, maar helemaal niks lekkers, dat is gewoon “not done”. In ieder geval niet in mijn huis, en ‘mijn mensen’ weten dat!

Natuurlijk komt het weleens voor dat je bij een ander op bezoek bent, en dat je niks aangeboden krijgt of dat de kookkunsten je niet bevallen. Mijn moeders gouden tip is dan ook;

Never leave the house with an empty stomach”

Jij kan wel zo ingesteld zijn, en de gastvrouw/chefkok uithangen telkens als er iemand over de vloer komt, maar er zijn zat mensen die niet zo denken. Dus om jezelf veel stress te besparen eet gewoon lekker thuis als je er niet zeker van bent dat er goed voor je hongerige maagje zal worden gezorgd.

Haha, ik moet soms wel stiekem lachen als ik op een feestje ben. Er zitten altijd wel mensen tussen die klagen over het eten. En ja.. dit is een eerlijke blog dus ik geef ook gewoon toe dat ik soms ook kan klagen. Maar alsnog blijft dit mijn standpunt:

Excuse you? Diegene heeft moeite gedaan om eten te (laten) bereiden voor zijn/haar gasten en jij bent dan in mijn ogen gewoon ontevreden. Ze hadden er namelijk ook voor kunnen kiezen om je wat borrelnootjes en blokjes kaas voor te schotelen.. Of nog erger helemaal niks.

Maar even terug naar waar het om draait bij velen, denk ik? -kijkt onzeker-
Het leven is toch helemaal niks aan zonder lekker eten? Zijn jullie het met mij eens of ben ik nou gek? Stel je eens voor dat we het een jaar lang alleen zouden moeten doen met de basisvoeding, just to survive.

“I think I’d literally break down in tears”

Okay..dit is nogal overdreven, want velen zijn inderdaad dankbaar met droog brood en water omdat zij minder bedeeld zijn. Staan wij er eigenlijk weleens bij stil dat er mensen op de wereld leven die de luxe van het proeven van alle wereldse lekkernijen niet hebben? And my sincere prayers go out to them in need – Hier kom ik in een andere blogpost op terug.

Daarom ben ik dankbaar dat ik elke dag de luxe mogelijkheid heb om te kiezen. En vandaag kies ik voor een heerlijk surinaams pasteitje! Dit is trouwens de eerste keer dat ik het heb uitgeprobeerd en ik vond hem best goed gelukt! Uit alle enthousiasme en focus op mijn “Surinaamse Pastei Try-Out” ben ik gewoon de (standaard) kip uit de oven vergeten erbij te maken. Maar geen stress het was heerlijk zelfs zonder het kippetje. Het recept volgt nog!

XO Carolyne

IMG_9308.JPG

Advertisements

4 comments

 1. Hi schattie,
  Ziet er heerlijk uit meisk.
  Wanneer kom je weer iets lekkers voor mij maken?
  Je bent goed bezig hoor, lekkerbekje van me.
  Love you,
  Mams

  Like

 2. Ik voel je post!! God weet dat ik van eten houd, als ik amper wat mag eten dan heeft t leven opeens veel minder zin! Naar.een verjaardag hoef ik dus ook niet, ik kan dan alleen nog genieten van uitgaan naar een club ofzo. Verder hoef niemand wat te zeggen!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s