Vapiano Fridays

IMG_9252-0.JPG

Afgelopen vrijdag was het na een lange tijd niet geweest te zijn weer Vapiano Friday! Ik hoop dat jij ook zo dol bent op de heerlijke pasta’s van Vapiano’s! Er was een periode dat mijn vriendinnen en ik elke vrijdag op de banken van de Vapiano’s waren te vinden. Het was op een gegeven moment zo erg, dat de koks vooraf al wisten wat we wilden bestellen.

 

IMG_9260.JPGVoor degenen die het concept van Vapiano (nog) niet kennen geef ik even een korte uitleg;
Bij binnenkomst in het restaurant krijg je een pasje waarmee je eten en drankjes kan bestellen. Aan het einde van je bezoek aan het restaurant wordt je pasje gescand en betaal je de rekening.
In tegenstelling tot de meeste restaurants wordt de bestelling niet aan je tafel afgenomen. Nee, bij Vapiano sta je (helaas) in een rij om je eten te bestellen. Maar wees niet getreurd, dit heeft ook zijn voordelen:

1. Elke kassa heeft zijn eigen kok en kookplaat. Dus op deze manier kan je lekker meegenieten hoe de Vapianochef jouw pasta bereid.

2. Ik wil mijn pasta altijd net iets anders dan hoe het op de menukaart staat dus kan ik lekker irritant zijn en aanwijzingen geven (en ze doen het -bijna altijd- met plezier voor je)

Ook over de inrichting van het restaurant is nagedacht. Je hebt een soort van lounge gedeeltes, waar je nogal laag zit rondom een klein tafeltje. Hierbij krijg je een soort van huiskamer gevoel. Daarnaast zijn er ook lange hoge tafels met krukken. Het komt dus vaak voor dat je naast mensen zit te eten die je eigenlijk helemaal niet kent. Maar dat is denk ik bewust gedaan om het contact leggen/socializen met andere mensen aan te moedigen. Je ziet dit concept overigens bij steeds meer restaurants terugkomen.

IMG_6991.JPG

“Scampi Spinaci, My Love”

Ik heb meerdere pastas gegeten bij de Vapianos, maar de Scampi Spinaci spant de troon: Fusili, roomsaus, groene pesto, knoflook, uien, nootmuskaat, spinazie, grote garnalen, extra chili-pepers, parmezaanse kaas en als ik echt trek heb een handjevol extra garnalen. Behalve de royale portie pasta krijg je ook nog een vers warm broodje om lekker mee te dippen in je pastasaus. Ik moet eerlijk toegeven dat sinds ik de Scampi Spinaci heb geproefd nooit meer iets anders heb besteld..

 

Naast pasta’s hebben ze ook heerlijke pizza’s, salades of antipasti, en bij de bar kan je terecht voor een lekker toetje zoals tiramisu. Ik sluit mijn Vapiano dinner het liefst af met een verse muntthee en lekker nakletsen met mijn meiden. Tot slot wil ik me toch nog even storten op het volgende:

“Homemade pasta smaakt veel lekkerder dan die van de Vapiano’s”

Dit heb ik weleens gehoord, en ik heb er zelf ook even over nagedacht. Ik eet zelf graag pasta dus ik maak het ook regelmatig. Ik denk niet zozeer dat mijn pasta lekkerder is dan die van de Vapiano’s maar, het is gewoon anders. En op de vrijdagen wil ik graag Vapiano pasta eten als het even anders kan.

XO Carolyne

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s