Vleesbroodjes

foto 4

 

Deze heerlijke vingerhapjes heb ik voor het eerst gegeten bij de moeder van mijn lieve vriendin (www.serenitheory.nl). Ik was meteen verkocht wat zijn ze heerlijk en verslavend.. Vooral lekker voor een feestje of get together. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden en schroom niet om zelf creatief te zijn met je kruiden.. Alles draait om het proeven.

“If you dont taste your food while cooking you’ll never know what you’ll end up with…keep tasting”

Basisbenodigdheden voor 20 vleesbroodjes:

Bakpapier, 2 eieren, 250 gr gehakt, aromat, zwarte peper,knoflook, peterselie, 1 pak bladerdeeg (10 vellen).

Speel lekker met je kruiden.. je kan er van alles in doen  (vermijd wel nattige ingrediënten zoals bijv. tomaat anders krijg je een slappe hap door het vocht wat vrijkomt)

Haal de bladerdeeg uit de verpakking zodat ze alvast kunnen ontdooien. Om je gehakt te kunnen kruiden heb je een kom/pan/schaal nodig waarin je ruimte hebt om het gehakt te mengen met de kruiden. Leg het gehakt in de kom en gooi daarbij alle ingrediënten, behalve het tweede eitje (die heb je straks nodig om je vleesbroodjes mee in te smeren).

Zelf gebruik ik plastic handschoentjes om het gehakt te mengen.. Maar je kan het ook met 2 boterhamzakjes doen, of met een grote lepel. Zorg er in ieder geval voor dat het gehakt goed is gemengd met de kruiden en het eitje. Ik proef altijd tussendoor even of het goed op smaak is.. Maar niet iedereen lust rauwe gehakt dus dan moet je maar een gokje wagen.

(Verwarm in de tussentijd de oven op 220 graden, haal wel eerst de ovenschaal eruit waar je je vleesbroodjes op gaat bakken)

 

foto 2 (1) foto 3 (1)

 

Leg de plakjes bladerdeeg op een stuk folie of snijplank en snijd ze door het midden. Vervolgens kan je met een eetlepel het gehakt op de velletjes scheppen en ze oprollen. Je kan er zelf voor kiezen of je ze aan de zijkant dichtmaakt of openlaat. It both tastes the same.. it just looks different! Pak je ovenschaal en leg daar het bakpapier op. Leg de vleesbroodjes zo op de ovenschaal zodat de opening van het bladerdeeg naar beneden ligt (dit is om te voorkomen dat ze open springen tijdens het bakken). Bestrijk de vleesbroodjes met het tweede eitje voor een mooie goudbruine kleur. Zo en nu kunnen ze de oven in.. voor ongeveer 20 à 25 minuten. Check tussen die 20 à 25 minuten even de kleur van je vleesbroodjes als ze goudbruin zijn kunnen ze eruit!

foto

Tips: – Ik houd van pittige vleesbroodjes, snij een halve eetlepel madame Jeanette peper fijn en gooi het bij het gehakt mengsel! Smullen… – Probeer ook eens met tonijn of kalkoen/kip gehakt! Heerlijk zeg.

 XO Carolyne

Advertisements

5 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s